Trygg Förälder
i Stallet

Vill din son/dotter börja rida – men DU tvekar inför att bli stallförälder och hjälpa till? Vi lär dig grunderna så att du blir en trygg och lugn mamma/pappa i stallet!

"Får jag börja rida?"

”Mamma, pappa, får jag börja rida?”

Först och främst – grattis! Ditt barns val av sport kommer att skänka er båda massor av upplevelser, lära henne/honom att ta ansvar för en annan individ ansvar och ge ovärderlig träning i  ledarskap!

Tvekar du eftersom DU känner dig osäker inför att vara förälder i stallet?

Den oron botar vi! 

Kunskap är trygghet

Nyckeln till trygghet är kunskap.

Det ska vara roligt att börja rida! En lugn stallförälder ger trygga upplevelser för ditt barn.

Vi lär dig grunderna i att umgås med dessa stora, men känsliga djur och skapar trygghet hos dig som förälder inför det första stallbesöket tillsammans med ditt barn.

...men ridläraren då?

Ridläraren lär ditt barn rida och har fullt upp  med att lära ut grunderna i ridning till gruppens elever. Du som förälder gör faktiskt bäst i att vara en tyst åskådare på läktaren.

Men många ridskolor förutsätter att ryttaren (eller föräldern) tar hand om hästen både före och efter ridlektionen och kanske också leder den under ridlektionen. 

Då är det skönt att ha tryggheten i att veta hur man gör!

Vi går igenom allt du behöver veta för att känna dig trygg som stallförälder. Programmet är individuellt och bygger på dina egna förkunskaper.

Kontakta oss för mer information och offert.